Drobečková navigace

Pivovarský dvůr Chýně

První český restaurační minipivovar Pivovarský dvůr byl uveden do provozu na podzim roku 1992. Celý objekt, ve kterém se pivovar a restaurace nachází, byl dříve součástí hospodářských budov kláštera. Vaří tři druhy vlastních piv.

Otevírací doba

    • leden – prosinec
    • po - ne
    • 11.00 – 23.00

 

Praktické informace

Místní pivo vaří pouze kvasnicové nefiltrované svrchně nebo spodně kvašené. Nabízí český světlý ležák, což je klasické kvasnicové světlé pivo českého typu. Druhou možností je pšeničné pivo (svrchně kvašené) a nakonec piva svrchně kvašená anglosaského typu (ale, stout, ipa, pale ale).

Kuchyně se zaměřuje na masové speciality, a jídla skvěle doplňující pivo. Na jídelním lístku najdete také klasiky české kuchyně a studené chuťovky (utopenec, preclíky, sýrové a uzeninové prkénko).

Několikrát do roka se pořádají víkendy zaměřené na speciality např. na pivu, steaky ze speciálních druhů masa, staročeské hody a hody z lesů a chlívků, atd.

Nabízená piva: Výčepní desítka, Dvorní ležák, Tmavý speciál a další speciály

Zobrazit praktické informace