Drobečková navigace
Suchdolský Jeník
Výzkumný a výukový minipivovar České zemědělské univerzity byl otevřen v roce 2006 při Technické fakultě a slouží především k výuce. Ačkoliv se nejedná o komerční pivovar, dá se říci, že navazuje na tradici vaření piva v pražském Suchdole na Brandejsově statku z roku 1866.
Praktické informace
Minipivovar slouží především k výuce studentů pivovarnických technologií a zároveň k výzkumu a šlechtění různých odrůd sladovnického ječmene a chmele. S vlastním chmelem se ale prozatím neexperimentuje.
Pivo vyráběné v minipivovaru nese název Suchdolský Jeník. Je to pivo světlé kvasnicové, které má vždy 12° a jeho výroba trvá přibližně 2,5 měsíce.
Pivo v láhvích v dárkových krabicích lze také zakoupit v prodejně ČZU v areálu Meny. Sudy lze objednat přímo v pivovaru.
Nabízená piva: Suchdolský Jeník 12°